جوان آنلاین: جمعآوری گازهای همراه یکی از محورهای اصلی تلاش دولت سیزدهم برای مهار هدر رفت انرژی بوده که در کنار افزایش بازدهی و ازدیاد برداشت از میادین گازی، سبب افزایش عرضه گاز در جهت حل ناترازی در زمستان و همچنین توسعه تجارت گازی در تابستان شده است. با برنامهریزی و سرمایهگذاری انجام شده در دولت شهید رئیسی تا پایان ۱۴۰۴ ایران به جمع کشورهای صادرکننده گاز اضافه خواهد شد که دیگر گاز همراهی در آن سوزانده نمیشود.
دولت سیزدهم تحت هدایت شهید رئیسی، کاهش هدررفت انرژی و افزایش بهرهوری را به عنوان یک اصل و یک اولویت راهبردی برای خود قرار داده است. صنعت نفت و گاز در طی دولت سیزدهم با تکیه بر توسعه همکاری با نخبگان و شرکتهای دانشبنیان اقدامات قاطعی را با هدف افزایش بهرهوری انرژی و بهرهبرداری بهینه از منابع انرژی ایران انجام داده است. جمعآوری گازهای همراه یکی از محورهای اصلی تلاش دولت سیزدهم برای مهار هدر رفت انرژی بوده است که در کنار افزایش بازدهی و ازدیاد برداشت از میادین گازی، سبب افزایش عرضه گاز در جهت حل ناترازی در زمستان و همچنین توسعه تجارت گازی در تابستان شده است. با مهار این گازها به جای سوزاندن آنها، دولت گامی قاطع در جهت استفاده کارآمد از انرژی برداشته است. با جمعآوری روزانه ۳۰ میلیون متر مکعب گاز فلر در ۳۳ ماه اخیر، پیشرفت قابل توجهی در این زمینه حاصل شده است. در سال ۱۴۰۱ سوزاندن گازهای همراه به میزان ۸ میلیون متر مکعب در روز و ۲۰ میلیون متر مکعب در سال ۱۴۰۲ کاهش یافت. این دستاورد چشمگیر منجر به صرفه جویی در گاز معادل ۵/۲ میلیارد دلار شده که تقریباً نیمی از کل درآمد صادرات گاز طبیعی ایران است. به این ترتیب با برنامهریزی و سرمایهگذاری انجام شده در دولت شهید رئیسی تا پایان ۱۴۰۴ ایران به جمع کشورهای صادرکننده گاز اضافه خواهد شد که دیگر گاز همراهی در آن سوزانده نمیشود.
کاهش هزینههای حملونقل و افزایش امنیت انتقال فرآوردههای نفتی
دولت سیزدهم با توجه به هزینههای اقتصادی و ناکارآمدی ناشی از حمل فرآوردههای نفتی از طریق جاده، احداث خطوط لوله انتقال فرآوردههای نفتی را در اولویت قرار داد. از همین رو نیز در دولت شهید رئیسی بیش از هزار کیلومتر خط لوله جدید فرآوردههای نفتی را به بهرهبرداری رساند که به طور قابل توجهی هزینههای حمل و نقل و اتلاف انرژی را کاهش و در عین حال امنیت عرضه را نیز افزایش میدهد.
دولت سیزدهم همچنین اهمیت همکاری ذینفعان، همکاری نزدیک با صنعت، دانشگاه و مردم را برای ایجاد درک مشترک و تعهد نسبت به بهره وری انرژی به رسمیت شناخته است. دولت با بیان یک چشمانداز استراتژیک روشن و برنامه سیاستی متمرکز بر بهرهوری انرژی و با تقویت همکاریهای گسترده در راستای این چشمانداز، پیشرفت قابل توجهی را در مدت زمان کوتاهی انجام داده است.